Kvasinky a plísně

Kvasinky a plísně

Kvasinky jsou schopny růstu v potravinách s nízkým pH (5,0 nebo nižším) za přítomnosti cukrů, organických kyselin a dalších snadno metabolizovatelných zdrojů uhlíku. Kvasinky při svém růstu metabolizují některé složky potravin za vzniku koncových produktů metabolismu. To způsobuje změnu fyzikálních, chemických a senzorických vlastností potravin, které tak podléhají znehodnocení. Růst kvasinek v potravinářských výrobcích je často patrný na povrchu, jako např. u sýrů a masa, nebo se projevuje fermentací cukrů v nápojích, např. v džusech a v polotekutých výrobcích, jako jsou sirupy a džemy.

 

Přidat do výběru

Potřebujete více informací?

Klikněte pro zobrazení produktů pro toto řešení
Řešení obsahuje níže uvedené produkty. Klikněte na produkt pro zobrazení detailů
Pioneering Diagnostics