Kvasinky a plísně
Kvasinky jsou schopny růstu v potravinách s nízkým pH (5,0 nebo nižším) za přítomnosti cukrů, organických kyselin a dalších snadno metabolizovatelných zdrojů uhlíku. Kvasinky při svém růstu metabolizují některé složky potravin za vzniku koncových produktů metabolismu. To způsobuje změnu fyzikálních, chemických a senzorických vlastností potravin, které tak podléhají znehodnocení. Růst kvasinek v potravinářských výrobcích je často patrný na povrchu, jako např. u sýrů a masa, nebo se projevuje fermentací cukrů v nápojích, např. v džusech a v polotekutých výrobcích, jako jsou sirupy a džemy.
Potřebujete více informací?
Související výrobky
http://www.biomerieux-industry.com/food/automated-quality-indicators-enumeration-tempo
http://www.biomerieux-industry.com/food/quality-indicators-enumeration-conventional-media
http://www.biomerieux-industry.com/food/chemunex-flow-cytometry-analysers
http://www.biomerieux-industry.com/food/microbial-detection-bactalert