Campylobacter

Campylobacter

Řešení pro detekci a identifikaci bakterií rodu Campylobacter

Přidat do výběru

Potřebujete více informací?

Celkový počet střevních infekcí způsobených bakteriemi rodu Campylobacter a zejména druhem Campylobacter jejuni (termotolerantní bakterie) rychle roste od doby, kdy řada zemí zavedla systémy pro monitorování jejich výskytu.

Komplikace spojené s těmito infekcemi, např. bakteriemi, sekundární infekce a Guillain-Barré syndromu (neurologické komplikace), jsou dnes dobře zdokumentovány a mohou být velmi závažné.

 

Campylobacter je po salmonelách a listériích třetí nejčastější příčinou úmrtí na alimentární infekce.

Campylobacter se vyskytuje nejčastěji u teplokrevných živočichů, zejména u drůbeže. K přenosu na člověka obvykle dochází konzumací nedostatečně tepelně upravené kontaminované potraviny (drůbeží, skopové, vepřové maso) a kontaktem s kontaminovanou vodou a prostředím v potravinářských výrobních zařízeních a zařízeních pro chov zvířat (především v chovech drůbeže).

Zavedení rutinního screeningu doposud znemožňuje několik faktorů, zejména častá přítomnost a vysoký počet bakterií rodu Campylobacter ve vzorcích, nedostatečná regulace ve většině zemí a potřeba komplexní analýzy.
 

Související výrobky

http://www.biomerieux-industry.com/food/api-id32-microbial-identification
http://www.biomerieux-industry.com/campylobacter-chromogenic-media
http://www.biomerieux-industry.com/food/campylobacter-detection-vidas

 

 
Klikněte pro zobrazení produktů pro toto řešení
Řešení obsahuje níže uvedené produkty. Klikněte na produkt pro zobrazení detailů
Pioneering Diagnostics