Potřebujete více informací?
Potřebujete více informací?
Vzhledem ke stále náročnějšímu prostředí je třeba začít nahlížet na vlastní laboratoř z jiného úhlu.
Pracovníci bioMérieux Industry, kteří jsou odborníky na mikrobiologii potravin, přizpůsobili a začali využívat techniku LEAN s cílem vyřešit specifické potřeby a problémy jednotlivých laboratoří.
LEAN je metodika výroby vyvinutá společností Toyota, která zahrnuje soubor zásad, postupů a metod pro navrhování a zlepšování procesů. Hlavním cílem metody LEAN je udržet kvalitu výroby s menším objemem práce a zkrácením doby od přijetí požadavku zákazníka po dodání finálního produktu. Základním nástrojem této metodiky je zmenšení nebo odstranění množství úkolů s nízkou přidanou hodnotou.
Na základě spojení našich znalostí v oblasti mikrobiologie a poznatků vyplývajících z metodiky LEAN vám pomůžeme identifikovat příležitosti pro odstranění nadbytečných úkolů s cílem optimalizovat chod vaší organizace a zvýšit její efektivitu.
Jako váš partner budeme analyzovat možnosti vaší laboratoře a poskytneme vám individuální a efektivní řešení.
Společně provedeme analýzu struktury a chodu vaší laboratoře a navrhneme individuální plán, jak optimalizovat vaše laboratorní postupy.
PŘEDBĚŽNÉ HODNOCENÍIdentifikace vaší stávající situace a procesů v souladu se specifikacemi vaší laboratoře
Odhad potenciálního a teoretického zvýšení produktivity
HODNOCENÍ VÝKONNOSTI LABORATOŘE
Vyhodnocení pracovní náplně, zdrojů a využití prostoru ve vaší laboratoři
Analýza překážek a rezerv v pracovních postupech laboratoře
Návrh možností na novou organizaci chodu vaší laboratoře a plánu individuálně přizpůsobeného na míru
KONTROLA IMPLEMENTACE
Realizace návrhu uspořádání laboratoře pro zvýšení efektivity
Dosažení očekávaného zvýšení produktivity
KONCEPCE KAIZEN
Zvýšení efektivity vaší laboratoře využitím průběžného zdokonalování nástrojů a dále zapojením zaměstnanců vaší laboratoře
Udržení a optimalizace vašich pracovních podmínek
Graf: Diagram se znázorněním stávajícího pracovního postupu (PŘED) a nově implementovaného pracovního postupu (PO)
PŘED: Křížení pracovních postupů, množství přesunů a pohybů
PO: Dopředný postup a snížení únavy laboratorních pracovníků
Doporučení společnosti bioMérieux pro optimalizaci pracovního postupu vedou k novému optimálnímu uspořádání laboratoře s plynulým chodem, efektivnější pracovní náplní a zvýšenou produktivitou: minimálně 30% zlepšení.
“Metodika Lean k optimalizaci testování indikátorů kvality v potravinářské mikrobiologické laboratoři", předložená a akceptovaná na Evropském sympoziu IAFP, Polsko, 2012.
“Díky optimalizaci pracovního postupu se zvýšila účinnost naší laboratoře (41 %), flexibilita a umožňuje nám lépe řídit každodenní různorodou pracovní náplň. Doporučuji tento proces, protože nám umožňuje neustále zlepšovat naši výkonnost.“
Ana Martins, vedoucí laboratoře, ControlVetTM, Portugalsko