Novinky

SVĚTOVÝ DEN MENINGITIDY 

03 Říjen, 2023

Dnes 5.10. je Světový den meningitidy   OBJEVTE ŘEŠENÍ BIOMÉRIEUX OD PREVENCE K DETEKCI   Meningitida je devastující onemocnění s vysokou úmrtností a vede k vážným dlouhodobým komplikacím. Meningitida zůstává hlavním globálním problémem veřejného zdraví. Epidemie meningitidy jsou...

E.g., 03/19/2024
E.g., 03/19/2024

FILMARRAY MODERNÍ PŘÍSTROJ ZRYCHLUJE DIAGNOSTIKU U ZÁVAŽNĚ NEMOCNÝCH

26 Srpen, 2022

Jsme rádi, že přístroj Filmarray od společnosti bioMérieux bude pomáhat v další nemocnici, pacientům ve vážném stavu. Více informací:  Moderní přístroj zrychluje diagnostiku u závažně nemocných - VSETÍNSKÁ NEMOCNICE a.s. (nemocnice-vs.cz)

bioMérieux získala De Novo FDA autorizaci pro BIOFIRE®  Joint Infection panel 

04 Květen, 2022

Marcy l’Étoile, Francie – bioMérieux, světová jednička v oblasti in vitro diagnostiky, dnes oznámila, že panel BIOFIRE® Joint Infection (JI) získal povolení De Novo od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). Tento panel testuje 31 patogenů zapojených do většiny akutních infekcí kloubů a také zahrnuje 8 genů antimikrobiální rezistence (AMR) pro optimalizaci antibiotické terapie.

bioMérieux posiluje svůj závazek bojovat proti antimikrobiální rezistenci akvizicí společnosti Specific Diagnostics, inovativní společnosti zaměřující se na rychlé řešení AST

12 Duben, 2022

Marcy l’Étoile, Francie, 12.duben 2022 –bioMérieux, světový lídr v oblasti in vitro diagnostiky, oznamuje, že uzavřel dohodu o akvizici společnosti Specific Diagnostics, soukromé společnosti se sídlem v USA, která vyvinula systém rychlého testu antimikrobiální citlivosti (AST), který dodává fenotypové AST přímo z pozitivní hemokultury. bioMérieux drží menšinový podíl ve společnosti Specific Diagnostics od roku 2019, obě společnosti podepsaly v roce 2021 dohodu o společné distribuci pokrývající evropský trh.

bioMérieux obdržela povolení FDA 510(k) pro svůj nový identifikační systém hmotnostní spektrometrie VITEK® MS PRIME MALDI-TOF

18 Březen, 2022

Marcy l'Etoile, Francie – 18. března 2022 — bioMérieux, světová jednička v oblasti in vitro diagnostiky, oznamuje, že VITEK® MS PRIME, její nový identifikační systém hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF1, obdržela povolení 510(k) od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). Tento systém nové generace pro rutinní mikrobiální identifikaci během několika minut je nyní komerčně dostupný v zemích, které uznávají  CE označení a ve Spojených státech.

Molekulární testy od bioMérieux účinně detekují variantu SARS-CoV-2 Omicron 

02 Prosinec, 2021

Vzhledem k tomu, že výskyt infekcí variantou SARS-CoV-2 Omicron (B.1.1. 529) stále roste, panují velké obavy ohledně schopnosti diagnostických testů účinně detekovat tuto multimutovanou formu viru COVID-19.

bioMérieux oznamuje získání CE označení nového systému identifikace hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF: VITEK® MS PRIME

08 Říjen, 2021

Společnost bioMérieux, světový lídr v oblasti diagnostiky in vitro, oznámila získání CE označení pro přístroj VITEK® MS PRIME, další generace systému hmotnostní spektrometrie VITEK® MS MALDI-TOF1 pro rutinní mikrobiální identifikaci během několika minut.

bioMérieux – Finanční zpráva za první čtvrtletí roku 2021

27 Duben, 2021

bioMérieux, světový lídr v oblasti in vitro diagnostiky, dnes vydává informace ke své obchodní činnosti za tři měsíce k 31. březnu 2021.

Pioneering Diagnostics